Az alábbi megható történetet a Love What Matters Facebook-oldalon tették közzé.

Főszereplője egy 37 éves gyermekorvos, Michael Goodman. A férfi saját bevallása szerint imádja a jégkorongot, a fagylaltot, és a Walking Dead-ből Maggie-t.

És ami nagyon fontos: Treacher Collins szindrómában szenved. Pontosan olyanban, mint Auggie a Csodácska című filmben.

A szindrómáért felelős mutáció befolyásolja a fülek, a fülcsontok, az arccsontok és az alsó állcsont fejlődését is.

"A 75%-át megtapasztaltam azoknak a társas problémáknak, amelyeken Auggie is keresztül megy, ráadásul két öngyilkossági kísérletem volt a középiskola utolsó évében. Emellett előfordult az is, hogy szülők nem engedték, hogy a gyermeküket vizsgáljam orvosként, a külsőm és a beszédem miatt"

– írja Michael, hozzátéve:

a szavak bántani tudnak.

gyorvos2

Az emberek, akik deformált arccal élnek, szeretnék, ha pont ugyanúgy viselkednének velük, mint egy egészségesen fejlődő emberrel: tisztelettel, és akár szeretettel. Kérlek, válaszd a kedvességet

– zárul a poszt. A történetre a közzététel óta már 43 ezer reakció érkezett. Az egyik legnépszerűbb kommentben egy édesanya köszöni meg a gyermekorvosnak munkáját:

„Dr. Goodman!!! Ha a gyermekkórház várójában vagyunk és látjuk, hogy bejössz az ajtón, azonnal megkönnyebbülünk, mer tudjuk, hogy a fiunk jó kezekben lesz. Mindig szakítasz időt arra, hogy meghallgass minket, szülőket és felhasználd azt az információt, és a tudásod is az olyan dolgokról amiket az én fáradt mami agyam elfelejtett. Bár ezek olyan dolgoknak tűnhetnek, amit minden orvos megtesz, biztosítalak afelől, hogy ez nem így van. Remélem tudod, hogy hányan várjuk, hogy láthassuk a mosolygó arcod, és megnyugszunk, tudván, hogy te fogsz minket felkeresni az új hírekkel. Te vagy a legkirályabb gyermekgyógyász!”

Egy másik édesanya egy képet is megosztott az orvosról , aki a földön ülve vizsgálta meg lányát.

gyorvos3

„Dr Goodman volt a lányom orvosa, mikor pár hete a kórházba mentünk. Itt van egy kép róla, ahogy a lányommal a földön ül, aki nagyon felt és szégyenlős volt a kórházban. Csodálatos orvos!”

Sok kommentelő saját gyermekéről írt, akik Dr. Goodmanhez hasonló rendelleneséggel élnek.

gyorvos4

Ez az anyuka is megosztotta, hogy milyen sok negatív tapasztalatuk van azért, mert kisgyermeke arca nem olyan, mint a legtöbb emberé.

“Remélem, hogy az összes kritika ellenére, amit a jövőben kapni fog, ugyanúgy eléri majd az álmait, mint ez a férfi!”



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!