Lionel Messi szerint kisebb csoda, hogy nem történt tragédia kedd este a Maracanában. Több videó is készült a balhéról.


Összecsaptak a vendég argentin és a házigazda brazil szurkolók a két válogatott keddi meccse előtt a Maracana Stadionban, írja a Reuters. A szurkolók a himnuszok alatt estek egymásnak a lelátón, a verekedésbe pedig idővel beszálltak a balhét megfékezni igyekvő helyi rendőrök is.

Akadtak olyan argentin szurkolók, akik menekülni próbáltak a szektorból, míg mások székeket téptek ki a helyükről, hogy azokkal szálljanak be a verekedésbe. Volt olyan szurkoló, aki vérző arccal feküdt a pálya szélén, mielőtt hordágyon elvitték volna. A balhéról készült fotókon és videón látható, hogy a brazil rendőrök gumibotokkal estek neki a vendégszurkolóknak:

Egy másik videó szerint a nemrég a világ legjobb kapusának választott Emiliano Martínez a pályá széléről felugorva próbálja megfékezni az argentinokat csapkodó brazil rendőröket:

A balhé miatt a meccs csak félórás késéssel kezdődött el. A világbajnoki selejtezőt a címvédő argentinok nyerték meg 1:0-ra Otamendi fejesgóljával. A vendégek csapatkapitánya, Lionel Messi szerint a brazil rendőrök túl erőszakosan léptek fel az argentin szurkolókkal szemben. A nyolcszoros aranylabdás szerint csoda, hogy az este nem tragédiával ért véget.

A brazil játékosok sem értették, hogy mi történik a lelátón. A csapatkapitány Marquinhos szerint csak azt látták, hogy az érintett szektorban nők és gyerekek is vannak. Mint később kiderült, az argentin játékosok családtagjai is azokon a székeken foglaltak helyet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!