Egy katonai járőr találta meg a fiatalokat, akik két supozás közben sodródtak el 20 km-re, az éjszakát is a tengeren töltötték.


Sértetlenül került elő kedden délelőtt az a négy ausztrál tinédzser, akik egy nappal korábban tűntek el supozás közben, írja a Daily Mail.

A fiatalok holmiját, köztük a telefonokat és az autót egy járókelő fedezte fel még hétfő este Rosebud Beach partjainál. Nem sokkal később az iskolai vizsgák végét supozással ünneplő tiniket eltűntnek nyilvánították. A fiatalok néhány órával korábban indultak evezni a tengerre, de az árapály elsodorta őket a parttól. A keresést a bejelentés után azonnal megkezdték, de hajnali 4-kor az egyre romló körülmények miatt felfüggesztették a kutatást.

A kimerült fiatalokat a járőrök találták meg, majd mentőhelikopterrel és mentőautóval szállították kórházba a csoport tagjait. Mind a négyük állapota stabil, nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

A katonai járrőrök beszámolója szerint a fiatalok nagyon fáztak, amikor megtalálták őket. Ugyanakkor végtelenül boldogok voltak, hogy kijutottak a szárazföldre. A családtagok nagyon megkönnyebbültek, hogy a tinik élve kerültek elő, mivel az ehhez hasonló eltűnések gyakran tragédiával végződnek.

A környéken működő hajózási cég vezetője szerint a régióban a keleti szél az egyik legrosszabb, mivel semmilyen védelmet nem nyújt ellene a domborzat. Hétfő este 245 csomóval fújt a szél az eltűnés környékén, ami 46 km/h sebességnek felel meg.

A bajba jutott suposok kórházba szállítását a helyi televízió élőben közvetítette:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!