A Hezbollah ellen elkövetett merényletsorozat után hírbe hozott magyar cég a Norta Globaltól kapta a megrendelést. Ők két év alatt jelentős összeget számláztak ki egy hongkongi cégnek, pénzt azonban egy izraeli bankban vezetett számláról fizették ki nekik.


Egy izraeli bankból utaltak „nagy összegben” pénzt a szófiai bejegyzésű Norta Global nevű cégnek, amely utána a budapesti BAC Consultingnak utalt át pénzeket - írta a VG. A norvég lap által megszerzett információk egybeesnek azzal, amiről korábban a Telex írt. Eszerint

Szeptember 17-én több ezer személyhívó robbant fel libanoni és szíriai Hezbollah-tagoknál, másnap pedig több száz adóvevővel történt ugyanez. A merénylet mögött a legtöbb elemző szerint Izrael állhat, ők azonban nem vállalták a fellelőséget a támadásért.

Miután a Telex hírbe hozta az ügyben a Szófiában bejegyzett Norta Globalt, annak ügyvezetőjét még másnap elérte telefonon a Reuters.

A norvég rendőrség sárga jelzésű nemzetközi körözést adott ki a férfire, tehát nem gyanúsítottként, hanem eltűntként keresik.

A VG hétfői cikkében arról is írt, hogy Rinson José cége nagy összegű pénzátutalásokat kapott egy izraeli bankszámláról. A lap látott is egy írásos összefoglalót az átutalásokról. Ebből az derült ki, hogy a norvég tulajdonú cég két év alatt mintegy 18 millió norvég koronát számlázott ki egy hongkongi cégnek.

A pénzt azonban nem Hongkongból, hanem az izraeli Mizrahi Tefahot Bankban vezetett bankszámláról fizették ki a Norta Globalnak.

via Telex


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!