Senki sem érti, hogy hozhatták ki Messit az elmúlt év legjobbjának, amikor az argentin sztár a PSG-ben nem nyújtott maradandót. és levezetni igazolt az amerikai liga egyik leggyenegébb csapatába.


Talán még maga Lionel Messi sem hitte el, hogy nyolcadszor megnyerheti a FIFA legjobb játékosának járó díját. Legalábbis erre utal, hogy az argentin klasszis, valamint egyetlen családtagja és menedzsmentjének tagja sem ment el a hétfői díjkiosztóra, ahol hatalmas meglepetésre őt hirdették ki az elmúlt év legjobb játékosának.

Messi győzelme azért különösen meglepő, mert a szavazás során a 2022. december 19. és 2023. augusztus 20. közötti időszakban nyújtott teljesítményre kellett volna szavazni. Vagyis a vébédöntő utáni naptól egészen a mostani szezon kezdetéig tartó hónapokat kellett volna figyelembe venni. Márpedig ebben az időszakban az argentin sztár leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem jelent meg a PSG edzésén, helyette inkább Szaúd-Arábiában tartózkodott, majd a nyáron Amerikába igazolt David Beckham klubjához.

Eközben a vizsgált időszakban Erling Braut Haaland minden fajsúlyos trófeát megnyert a Manchester Cityvel, emellett angol gólkirály lett, a tárgyidőszakban 33 meccsen 28 gólt szerzett, és övé lett az európai Aranycipő is a teljes szezon során elért 52 góljával.

A FIFA The Best szavazásán azonban a két játékost holtversenyre hozták ki, és végül az döntött Messi mellett, hogy a válogatottak csapatkapitányai közül többen szavaztak rá, mint a norvégra. A német Kicker beszámolója szerint síri csend lett a teremben, amikor bejelentették Messi újabb győzelmét. A német lap vezércikkében úgy fogalmazott, hogy a népszerűség felülmúlta a teljesítményt.

Norvégiában még ennél is nagyobb botrány kerekedett az argentin szupersztár győzelméből. A Dagbladet nem finomkodott és „Csalás, botrány!” címmel számolt be díjkiosztón történtekről. A Manchester Evening News még ennél is messzebb ment: „Megloptak minket!”. A német Bild is értetlenkedve fogadta a végeredményt: „Miért Messi?”.

A magyar szavazók közül Szaboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya, Marco Rossi szövetségi kapitány és Szöllősi György, a Nemzeti sport főszerkesztője is Haalandot tette az első helyre.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!