Az áldozat lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza szombaton a férfi. Az RTL-nek a rokonok beszéltek az idős férfiról.


Csak egy palack vizet akart venni, ezért szállt le a buszról az édesapja – ezt mondta az RTL híradójának a vasárnap este az M0-son elgázolt 92 éves román férfi lánya. Az idős embert először egy kisbusz gázolta el, majd több tucat kocsi is áthajtott rajta. Az áldozat lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza szombaton a férfi.

Az M0 autóúton vasárnap elgázolt 92 éves román férfi, Vasile Mitrenca lánya és unokája exkluzív interjút adott az RTL Híradónak a balesetről.

– ezt mondta nagyapjáról a Spanyolországban élő Andrei Robert Deceanu. Édesanyjával egy kisvárosban laknak, a 92 éves nagypapa náluk volt a hétvégén.

„Vakáción volt nálunk Fragában. A buszra szombat éjjel szállt fel” – mesélte Andrei. Nyolcvanan voltak a nagy turistabuszon, amely a család otthona közeléből indult, és a romániai Constanzába tartott.

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy egy nappal később Budapest mellől az autópálya pihenőjéből hívták fel.

„Egy nő ült mellette. Kilenc óra 11 perckor hívott. Azt mondta, hogy eltűnt az apukám, és mindenki őt keresi. Nem sokkal később szörnyű hírt kapott.”

Fél tízkor már a sofőr hívta anyámat, hogy meghalt a papa

– tette hozzá az unoka.

Az áldozat lánya nem érti, miért nem vigyázott valaki az utasok közül idős édesapjára.

A gyászoló asszony szerint édesapja pillanatnyi zavarában tévedhetett az útra.

Az idős férfi nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát éppen most, 92 évesen hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!