Lőrincz Viktor ezüstérmet nyert hétfőn a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.


Az idei Európa-bajnokság győztese, az ukrán Zsan Belenyuk az első egy-másfél percben nagyon óvatosan kezdett, de a magyar birkózó is visszafogottan kezdett. A bírók végül úgy ítélték meg, Lőrincz volt a passzívabb, ezért őt küldték le, az igazi csata innen kezdődött. A magyar aztán nem hagyta magát, többször is bravúrosan védekezett.

Lőrincz Viktor egyenlített ugyan, de Belenyuk két perccel a vége előtt rákapcsolt és egy perc alatt újabb pontot zerzett, így aztán kevés idő maradt az újabb egyenlítésre, a magyar birkózó pedig ezüstérmet szerzett. Noha érthető módon csalódott volt Lőrincz, így is pályafutása legjobb vébéjét produkálta, 2013-ban és 2014-ben is bronzérmes volt.

Ez a magyar küldöttség második érme a világbajnokságon Korpási Bálint vasárnapi bronzérme után, kedden pedig Lőrincz Tamás is dobogós helyen végez majd, mivel döntős a 77 kilósok között.

Kiemelt kép: Ryan Pierse/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!