Amint arról a 24.hu is beszámolt, csütörtök délután közleményt adott ki az MTSZ, ebben azt írták, "az elmúlt 48 órában a Magyar Tenisz Szövetség tudomására jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek."

Kapcsolódó

Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben

Egy birtokunkba került levél alapján ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A szövetség közleményét - miszerint az elmúlt 48 órában értesültek a visszaélésekről - erősen árnyalja az a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum, amelyben Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez

szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvosunk kiállítja a leletet :-) a tesztet megússzák a gyerekek.

Marosi ehhez nevet, tajszámot, születési dátumot, lakcímet és az édesanya nevét kérte. Ebből úgy tűnik, ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A pénteken tartott rendkívüli elnökségi ülésén az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálatot követően az alábbi döntések születtek.

  1. Felhívja a főtitkárt, mint a munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát.
  2. Felhívja az elnököt, hogy jelen határozat alapján, a kapcsolódó dokumentumok, vizsgálati anyagok megküldésével - a sportról szóló 2004. évi I. törvény, a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Korm. rendelet, illetve a Szövetség Fegyelmi Szabályzata alapján - hívja fel a Fegyelmi Bizottság elnökét
    fegyelmi eljárás lefolytatására a szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.
  3. A szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggeszti.
  4. Felkéri az ellenőrző testületet, hogy haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.
  5. Felhívja a főtitkárt, hogy késedelem nélkül intézkedjen a fenti gyanúra tekintettel benyújtott büntető feljelentés anonimizált módon, a szövetség honlapján történő közzététele iránt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!