Trombitás Kristóf az ungvári egyetem két tanárába szállt bele páros lábbal.


Büszkék arra, hogy másodrendűként vezénylik őket vágóhídra - írta a Facebook-oldalán a Megafon kötelékébe tartozó Trombitás Kristóf két kárpátaljai magyar katona fotója mellé, akik a háború kezdete óta harcolnak az oroszok ellen. A bejegyzést a 444 a szúrta ki.

Sándor Fegyir, aki békeidőben az Ungvári Nemzeti Egyetem tanára, szerdán tett közzé egy közös képet Traski Viktorral, aki szintén az ungvári egyetem tanára. A képen mindketten a katonai ruhájukon lévő magyar zászlós felvarróra mutatnak rá. Fegyir azt írta a fotóhoz:

„Látjuk, hogy a gátlástalan politikusok mindent megtesznek azért, hogy a magyarok és az ukránok egymás ellen forduljanak. Mesterségesen botrányokat szítanak, konfliktusokat gerjesztenek. De az emberek bölcsebbek, mint a politikusok, és Magyarországon az emberek megértik, hogy a világ békéjének legfőbb veszélye Oroszország agressziója.”

Vélhetően ezeken a mondatokon rágott be a fideszes influenszer, aki szerdán szintén megosztotta a képet, amihez azt írta:

A 444 cikkében azt is megjegyzi, hogy Sándor Fegyir és Traski Viktor is önként jelentkezett szolgálatra az orosz inváziót követően. A két férfi ráadásul nem ismeretlen a magyar médiában:

A matematikus Traski Viktor pedig tavaly májusban a frontról küldött videóban köszönte meg az MTA-nak a díját.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!