Közleményt adott ki a brüsszeli ügyészség a pénteki, brüsszeli bulival kapcsolatban, amelyen Szájer József is részt vett - írja a 444.

Az ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10 körül kaptak bejelentést a szomszédoktól, hogy egy Steenstraat-i helyiségben valószínűleg megsértik a járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályokat.

A rendőrség a helyszínen nagyjából 20 embert talált, közülük ketten igazolták diplomáciai mentességüket. Egy járókelő ekkor azonban jelezte a rendőröknek, hogy látott valakit leereszkedni az ereszcsatornán.

A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg sérülés következtében.

hirdetés

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmilyen, személyazonosításra alkalmas irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította magát. A közleményben egy 1961-es születésű, S. J. monogramú személyt említenek.

Az ügyészség valószínűleg a szintén 1961-es születésű Szájer Józsefre utal, aki közleményében is írt arról, hogy a rendőrség hazakísérte.

A közlemény szerint az eseményen résztvevők esetében a koronavírus-járvány miatt elrendelt szabályok megsértése miatt vettek fel jegyzőkönyvet, míg S.J-t a nála talált kábítószer miatt is megvádolhatják, azonban ehhez az szükséges, hogy felfüggesszék a diplomáciai és parlamenti mentességét.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti mandátumáról. A képviselő akkor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Ma délután azonban elismerte, hogy részt vett a pénteki, brüsszeli házibuliban. Mint közleményében írta, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.


hirdetés