Magánéleti problémái miatt akart öngyilkos lenni egy 63 éves nő, akinek végül egy őrmester mentette meg az életét, számol be a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség nagykanizsai határvadász bevetési osztályának járőre szabadidejében horgászni indult a Kis-Balatonra április 5-én délután, amikor Zalavár külterületén, a települést elhagyva a 7512-es számú út 4. kilométerénél egy nőre lett figyelmes.

Az asszony a víztározó északi felén lévő zsiliprendszer korlátján átlépve a vízbe ugrott, az erős sodrás azonnal elnyelte.

Az őrmester utána ugrott, mivel azonban a nő teste nem bukkant fel, a felszín alatt kereste. Kiderült, hogy

a kétségbeesett asszony ruhája beakadt egy vasdarabba, így önerejéből nem is tudott volna kiszabadulni, még ha akart volna sem. Az őrmester sikeresen kiszabadította és a sokkos állapotban lévő nővel az erős sodrású vízből a partra úszott.

A parton stabil oldalfekvésbe helyezte, majd amikor látta, hogy kicsivel jobban van, a kihűlést elkerülendő az autójába ültette, betakarta a pulóverével és mentőt hívott. A mentőszolgálat munkatársaival egy időben az őrmester szolgálatban lévő zalakarosi kollégái is a helyszínre érkeztek. Míg a mentősök a nőt látták el, a rendőrök kollégájuknak adtak meleg takarót. Az asszonyt kórházba szállították.