Hihetetlen izgalmak után a Los Angeles Rams és a Kansas City Chiefs csatlakozott a San Francisco 49ershez, valamint a Cincinnati Bengalshoz, ez a négy csapat vívja főcsoportdöntőket az NFL-ben.


A Los Angeles a címvédő Tampa Bay Buccaneersszel találkozott, és a harmadik negyed elején az irányító, Matthew Stafford touchdownjával már 27-3-ra vezetett.

A Tampa egy mezőnygóllal, valamint Leonard Fournette TD-jével közelebb zárkózott, de még így is 14 pont volt a hátránya az utolsó negyedre fordulva. A Rams többször is lezárhatta volna a meccset, ehelyett kritikus pillanatokban veszítette el a labdát, a Tampa pedig élni tudott a lehetőséggel: előbb a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady osztott ki egy 55 yardos TD-passzt Mike Evansnek, majd Fournette futott touchdownjával 42 másodperccel a vége előtt egyenlített a címvédő.

A 42 másodperc azonban elég volt még Staffordnak egy nagy játékhoz: zseniális passzt küldött Cooper Kuppnak, akinek az elkapása révén kedvező pozícióba jutott a Rams, és Matt Gay egy 30 yardos mezőnygóllal továbbjuttatta a Los Angeles-ieket. Utoljára 1975-ben fordult olyan elő, hogy egy csapat négy labdavesztés ellenére is meccset tudott nyerni (akkor a Pittsburgh Steelers csinált hasonlót), és legutóbb 1981-ben, a Miami-San Diego mérkőzésen történt, hogy egy csapat (akkor a San Diego) leadta a 24 pontos előnyét, és mégis győztesen hagyta el a pályát.

A magyar idő szerint hétfőn hajnalban játszott Kansas-Buffalo meccsen a két irányító, Patrick Mahomes és Josh Allen fantasztikus teljesítményt nyújtott, mindketten 3 TD-passzal és 300 yard fölött zártak, ami először fordult elő egy rájátszásbeli találkozón.

Két és fél perccel a vége előtt még 26-21-re a Kansas vezetett, majd Gabriel Davis touchdownjával a Buffalo átvette a vezetést, sőt, a mezőnygól helyett rámentek a kétpontos kísérletre, és ez is összejött, így legalább mezőnygól kellett a Kansasnek az életben maradáshoz.

De a Chiefs ennél telhetetlenebb volt, Tyreek Hill futása révén újabb TD-vel visszavette a vezetést, de a Buffalo még végigvitt egy támadást, és Davis negyedik elkapott touchdownjával (ez új playoff-rekord) ismét nyeregben érezhette magát, mivel csak 13 másodperc volt hátra. Mahomesnek azonban nem remegett meg a keze, a Kansast mezőnygól-távolságba juttatta, és Harrison Butker 49 yardról kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

Ahol Mahomes Travis Kelce-t találta meg az end zone-ban, így a Kansas jutott tovább, és hazai pályán játszhat a Super Bowlért a Cincinnati ellen, míg a másik ágon a Los Angeles fogadja a San Franciscót.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-elődöntő:

NFC:
Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams 27-30

AFC:
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 42-36 - hosszabbítás után

szombaton játszották:
AFC
Tennessee Titans - Cicinnati Bengals 16-19

NFC:
Green Bay Packers - San Francisco 49ers 10-13


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!