Ugyanakkor a színész-rendező döntését megvédte a legendás zeneszerző családja.


Decemberben érkezik a Netflixre a Maestro című film Bradley Cooper rendezésében, aki a főszerepet is magára osztotta. A mű Leonard Bernstein, a West Side Story szerzője életét mutatja be. Érdemes megnézni az előzetest, mert ez váltotta ki sokak rosszallását:

Ahogy a képeken is látható Cooper, egy méretes műorrot varázsolt magára, hogy jobban hasonlítson Bernsteinre, aki történetesen zsidó származású volt.

A kritikusok szerint meglehetősen visszás, hogy egy közismerten zsidó szerző származását sztereotip módon az orra hangsúlyozásával akarják bemutatni. Binyomin Gilbert, a Campaign Against Antisemitism szóvivője szerint „megdöbbentő, hogy senki sem gondolta át kétszer, hogy egy zsidót játszó nem zsidó színészre nagy orrot ragasszon”. Sokan azt sem értik, miért nem lehetett eleve egy zsidó származású és/vagy nagyobb orrú emberre osztani a szerepet.

A botrány ugyanakkor nem valószínű, hogy ennél nagyobb hullámokat kavarna, mert a helyzetet igyekezett rövidre zárni a zeneszerző családja. Bernstein három gyereke egy közleményben többek között azt írja:

Az ezzel kapcsolatos minden panasz és ellenkezés számunkra csak egy kísérletnek tűnik, hogy a művészt alacsonyabb polcra helyezzék – sajnos ezt annak idején apánkkal is elég sokszor megtették. A film készítése során mindig érezhettük azt a mélységes tiszteletet és igen, azt a szeretetet is, amit Bradley tanúsított Leonard Bernstein és felesége, Felicia iránt. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy mindezt átéltük vele, és alig várjuk, hogy láthassuk a végeredményt”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!