A tervezetthez képest igencsak elnyúlt a Forma-1 Azeri Nagydíjának időmérője, a Q1-ben Robert Kubica, a Q2-ben pedig Charles Leclerc csapódott a falba, és a törmelékek eltakarítása bizony hosszú perceket vett igénybe, mindkét esetben piros zászlóval kellett félbeszakítani a kvalifikációt. A Ferrari monacói versenyzője lehetett bosszúsabb, ő ugyanis elég jó tempót ment a hétvégén, simán benne lehetett volna egy pole is ebben.

Roncsderbi Bakuban, Leclerc is a falban kötött ki

A monacóinak komoly esélye volt a pole-ra, de elmért egy kanyart.

Ráadásul a csapattársát, Sebastian Vettelt is kicsit kellemetlen helyzetbe hozta, a németnek azért is nagyot kellett hajráznia, hogy ott legyen a legjobb tízben. Ezt végül sikerrel teljesítette.

A Q3, különösen a vége kifejezetten izgalmas volt, egymás hegyén-hátán voltak a versenyzők, úgy küzdöttek a minél jobb rajthelyért. Lewis Hamilton várta az élről az időmérő végét, ugyanakkor belebakizott az utolsó körébe, ezt pedig Valtteri Bottas használta ki, körrekorddal lett az övé a pole. Mivel Hamilton második lett, a Mercedesé az első sor, a csapat megint ki tudta használni a Ferrari hibáját.

Az időmérő hajrája:

Vettel a harmadik helyről várja a vasárnapi rajtot, mellőle Max Verstappen indul majd. Az újabb remek időmérőt záró Sergio Pérez az ötödik, Danyiil Kvjat a hatodik, Lando Norris a hetedik, Antonio Giovinazzi a nyolcadik, Kimi Räikkönen pedig a kilencedik leggyorsabb volt, míg Leclerc befért ugyan az eső tízbe, de a Q3-ban nem tudott részt venni.

Giovinazzi tíz rajthelyes büntetést kapott egy motoralkatrész cseréje miatt, míg Pierre Gaslynak majd a boxból kell rajtolnia büntetésből.

Fotó: Peter J Fox/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!