Frédéric von Anhalt szerint ha a néhai színésznő meglátná a művet, kiugrana a sírjából. A szobrász nem érti a felháborodást, állítása szerint végig egyeztetett a szoborról.


Februárban leplezik le a 2016-ban meghalt Gábor Zsazsa szobrát Budapesten, a II. kerületben. Az alkotással szemben azonban most komoly aggály merült fel – számolt be az RTL.

A néhai színésznő özvegye, Frédéric von Anhalt a Blikknek mutatta meg a szoborról készült fotót, ami szerinte egyáltalán nem a dívát ábrázolja. „Ez a szobor nem az, mint amit megrendeltem! Számos fotót küldtem el a szobrászművésznek Zsazsáról, amelyeket ki is nyomtatott magának az alkotóterében, János tisztában volt azzal, hogyan nézett ki a feleségem. Tudta, láthatta, hogy a feleségem egy kerekded arcú, mosolygós szépség volt. Ha estélyi ruha volt rajta, az mindig földig ért, kesztyű, ha volt rajta, az mindig az egész karját takarta.

– borult ki a 80 éves herceg.

Most mindent el szeretne követni, hogy a műalkotást ne állíthassák ki, mint mondja: „Nem magam miatt, hanem a feleségem és a rajongói miatt nem fogadhatom el ezt a valamit. Ha Zsazsa látná, kiugrana a sírjából.”

A Blikk a szobor alkotóját, Babusa Jánost is megkereste, ő nem érti a felháborodást. Azt mondja, a herceg elfogadta a feltételeit, így a követelése is jogos az irányába.

– mondta el a szobrász, aki állítása szerint nem Gábor Zsazsa hírességét, hanem emberi énjét akarta megformálni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!