Egyikük a Született feleségek sztárja, Felicity Huffman.


A People magazin írta meg, hogy több híresség is vádlottként szerepel egy komoly felvételi csalási ügyben. A legismertebb közülük Lori Louglin és Felicity Huffman színésznők, de több tucat szülőt is vádolnak rajtuk kívül azzal, hogy kenőpénzzel próbálták meg bejuttatni gyerekeiket az intézményekbe, többek között a Yale-re, a Gerogetownra és a Stanfordra.

Wow - I can't believe it's been 4 years since the premiere of #AmericanCrime. So honored and grateful to be a part of this series. This lady right here was my favorite. Thanks John Ridley and @abcnetwork for giving me an actress's dream job.

12.4k Likes, 82 Comments - Felicity Huffman (@felicityhuffman) on Instagram: "Wow - I can't believe it's been 4 years since the premiere of #AmericanCrime. So honored and..."

A kedden Bostonban nyilvánosságra hozott bírósági irat 50 embert nevez meg, akik állítólag az egész országra kiterjedő csalásban részt vettek - volt olvasható az Amerikai Államügyészi Hivatal massachusettsi közleményében. E szerint több tucat személyt letartóztattak az említett gyanúval.

Nemcsak szülők, hanem sportedzők és vizsga-adminisztrátorok is szerepelnek a gyanúsítottak között. A Született feleségek sztárja,

Felicity Huffman állítólag 15 ezer dollárt fizetett a legidősebb lánya sikeres egyetemi felvételije érdekében a vádirat szerint.

Loughlin, a Bír-lak című, a nyolcvanas-kilencvenes években népszerű sitcom színésznője állítólag 500 ezer dollárt fizetett azért, hogy igazolják: a gyermeke az evezőcsapat tagja volt a középiskolában (nem volt). Ilyen és hasonló csalásokkal segíthette hozzá a többfelé ágazó csalássorozat a diákokat a sikeres felvételihez. Az ügyet az FBI is vizsgálja.

We're coming your way tonight! @wcth_tv @hallmarkchannel 8/7c #hearties

48.9k Likes, 1,051 Comments - Lori Loughlin (@loriloughlin) on Instagram: "We're coming your way tonight! @wcth_tv @hallmarkchannel 8/7c #hearties"

Olyan szülők is szerepelnek a dokumentumban, akik akár 6 millió dollárt is áldoztak azért, hogy gyermekeik elit egyetemekre juthasson be. A felsorolt intézmények mellett a Dél-Kaliforniai Egyetem, a UCLA, s San Diegói Egyetem, a Texasi Egyetem is szerepel a listán.

A csalások a középiskolai, sikeres sportolókat is hozzásegíthették az egyetemi felvételhez, attól függetlenül, hogy milyen volt a felvételijük és az korábbi eredményeik. Az FBI lehallgatott telefonhívások révén is fontos információkhoz jutott, így például rögzítettek beszélgetéseket Huffman és egy együttműködő tanú között.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!