Közérdekű munkára ítélték, de nem tudta teljesen ledolgozni, mert az apját ápolta, miután a férfi sztrókot kapott. A bíróságot azonban ez nem hatotta meg.


Húsz napot kellett börtönben tölteni egy középkorú nőnek, mert átvette a volánt az apjától, amikor az rosszul lett az autóban. Zsiga Cecília korábban még büntetve sem volt, nagyon megviselte a börtön.

- mondta a nő a Blikknek. Bár Cecília 18 évesen megszerezte a jogosítványt, az engedélye azonban közben lejárt, a rendőrök pedig, miután pont megállítottak ellenőrzése, megbüntettek.

„A pénzbírságot valahogy kifizettem volna, de helyette egy másik lopási ügy miatt, amelybe korábban belekevertek, közérdekű munkát kaptam.”

A maradék húsz napot ezért le kellett ülnie.

Tran Dániel, jogi szakértő az ügy kapcsán azt mondta, hogy manapság egyre gyakoribb, hogy az érvénytelen jogosítvánnyal vezető sofőrök nem pénzbírságot kapnak, hanem közérdekű munkát kell végezniük büntetésként.

„A pénzbírságnál van lehetőség a pótlásra, részletfizetésre, ám a közérdekű munkánál ez jelentős gyakorlati akadályba ütközik. A fizetést be lehet pótolni, de az el nem végzett munkát többnyire nem” - mondta a szakértő.

Cecíliát nagyon megviselték a történtek, reméli, hogy soha többé nem kerül vissza a rácsok mögé.

- mondta a nő a lapnak.

(Forrás: Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!