Egyre több részlet derült ki arról, milyen merényletet terveztek pontosan Taylor Swift hétvégi bécsi koncertjein. Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított 19 éves férfi lakásán vegyi anyagokat és technikai eszközöket is találtak.


Mint arról korábban írtunk, lemondták Taylor Swift csütörtöki, pénteki és szombati koncertjét is Bécsben terrorveszély miatt. A merényletről szóló, Kurierhez eljutott beszámoló szerint a nemrég letartóztatott fiatal terroristák, akik miatt lemondták Bécsben Taylor Swift mindhárom koncertjét, Swift koncertje alatt a stadionon kívül tartózkodó közel 20 ezer embert vették volna célba.

Az osztrák belügyminiszter, Gerhard Karner a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a gyanúsítottak vérfürdőt terveztek: a 19 éves férfi megölte volna magát és másokat a merénylet során. A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy a Hamász tavalyi terrortámadása óta Európában is megnőtt a terrorszervezetek jelenléte. Bécsben négyesre emelték a terrorveszély-készültséget.

A Telex emlékeztet rá, hogy szerdán őrizetbe vettek két személyt, akik merényletet tervezhettek egy Bécshez közeli rendezvényen. Franz Ruf, a bécsi közbiztonság feje egy szerda esti sajtótájékoztatón arról beszélt a szerdán letartóztatott fiatalokról: a 19 éves férfit Ternitzben, míg a másik gyanúsítottat Bécsben tartóztatták le a rendőrök. Ruf ekkor mondta el azt is, hogy a 19 éves, észak-macedóniai gyökerekkel rendelkező férfiról azt tudni, hogy hűségesküt tett az Iszlám Államnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!