Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón közölte, hogy a Fidesz-frakció nem fog részt venni az ülésén, mivel lesz majd az Országgyűlésnek rendes ülése, és nincs ok rendkívülire.


Hétfőn ellenzéki kezdeményezésre összehívta az Országgyűlést Kövér László házelnök. Ezt a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek - írja az MTI.

Az ülés összehívását támogatta a DK, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint egy független képviselő, és a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényjavaslat mellett további öt, ellenzéki kezdeményezésű előterjesztés napirendre vételét kérték.

A Svédország NATO-csatlakozásáról szóló előterjesztést már megtárgyalta az Országgyűlés, csak a zárószavazás van hátra.

Az ülésen a Fidesz nem jelent meg, így az határozatképtelen volt - írja a Telex. A lap úgy véli, hogy a kormány arra vár, hogy a törökök megszavazzák-e a svéd csatlakozást, és csak ezek után fogadnák el ők is.

A bojkott miatt így a következő lehetőség a szavazásra majd csak szeptember elején, az első rendes parlamenti ülésnapon lesz, amennyiben a Fidesz nem hív össze egy rendkívüli ülést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!