A Blikk azt írja, a birtokába került ajándékozási szerződés szerint a fideszes képviselővel a csengeri örökösnő, Sz. Gáborné elhitette, hogy övé egy nagy francia bank 99 százalékos részesedése, amiből 24,09 százalékot neki ajándékozna. Kósa Lajos az ajándékot "köszönettel elfogadta" a szélhámosnőtől, aki felajánlotta neki egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékát is öt évig. A politikus azt is köszönettel elfogadta.

Kósa Lajos rendőrségi vallomásában nem emlékezett a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire. Azt mondta, Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartása, hogy tőle semmit nem fogad el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet Szerint a két szerződés az aláíráskor is semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

A Blikk emlékeztet rá, a csengeri örökösnő Kósa családtagjait is meg akarta ajándékozni. Közjegyző előtt nyilatkozott, hogy komoly összeget utal a politikus feleségének, illetve édesanyjának. Kósa felesége közjegyző előtt utasította vissza a valójában nem is létező ajándékot, édesanyja szerint pedig ő soha nem írt alá ilyen szerződést.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese hétfőn közölte, feljelentést tesz ebben az ügyben, miután Juhász Péter, az Együtt egykori politikusa megszerezte a "csengeri örökösnő" ügyében Kósa Lajos, a felesége és az édesanyja rendőrségi vallomásait.

Csárdi Antal azért tesz feljelentést, mert azok alapján valaki visszaélhetett a fideszes politikus édesanyjának adataival, a rendőrség korábban mégsem indított nyomozást okirathamisítás miatt.

Kapcsolódó

Kósa Lajos többször is arra készült, hogy a csengeri örökösnővel együtt találkozik a német pénzügyminiszterrel

Ez derül ki a politikus feleségének vallomásából.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!