Az ügyvédei szerint jogellenesen járhattak el a végrehajtók. A Metál Lady feljelentést tett, a rendőrség pedig hivatali visszaélés miatt indított nyomozást.


Visszakaphatja elárverezett ingatlanjait Bíró Ica, az ügyvédei szerint ugyanis jogellenesen járhattak el a végrehajtók - írja a Blikk.

Bíró Ica tíz éve vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az árfolyam emelkedése miatt azonban a törlesztőrészlete majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni. 2019 májusában ezért egy jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is kilakoltatták.

Ica azóta új életet kezdett, de nem tudott beletörődni, hogy elárverezték az ingatlanjait, és úgy tűnik azóta sem adta fel a reményt.

- mondta Bíró Ica a lapnak. Szerinte a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását.

Miután felmerült a végrehajtói visszaélés gyanúja, Ica a rendőrséghez fordult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Blikknek azt írta, hogy hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén el is rendelték a nyomozást.

Az ügy pikantériája, hogy az egyik feljelentett végrehajtó, az az M. Eszter, aki a Schadl-Völner ügy egyik vádlottja is.

Gulya Tibor a lapnak azt mondta, hogy

Bíró Ica azt mondta, bízik a kedvező fordulatban. Sőt, szerinte hozzá hasonlóan érdemes átnézetniük az eljárás anyagát azoknak, akik ellen 2015 előtt indítottak végrehajtást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!