Megtörten, bilincsben, és két táskával a kezében kísérték a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületébe a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát a letartóztatásáról döntő szerdai bírósági tárgyalásra.

Jurij C. -t először halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsították meg, hétfőn azonban ismét őrizetbe vették és újabb gyanúsítást közöltek vele. Most már 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják.

Az ukrán férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az újabb gyanúsítás ellen.

Mivel a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények köre bővült, ezért a nyomozó hatóság 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével is meggyanúsította az ukrán hajóskapitányt. A VI. és VII. Kerületi Ügyészség pedig indítványozta az ukrán férfi letartóztatását az új fejlemények miatt.

Budapest, 2019. július 31. A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, és július 29-én őrizetbe is vették a hajóskapitányt. MTI/Mónus Márton

Az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll, és ezért csak így biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárásban, és kizárólag így akadályozható meg az, hogy megnehezítse a bizonyítási eljárást.

Az ukrán férfit vezetőszáron, kék farmerban, és bilincsen kísérték az ügyben eljáró nyomozási bíró elé. Amint döntenek a letartóztatásáról, frissítjük a cikket.

Fotók: MTI/Mónus Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!