Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A munkahelyeden te is egészen biztosan a leggyorsabban beszerezhető és a leglaktatóbb élelmiszereket részesíted előnyben. Azonban, ami gyors és finom, az még egyáltalán nem biztos, hogy egészséges.

Ha csak lehet mellőzd a gyors-, és feldolgozott élelmiszereket, inkább dobj össze reggel valamilyen friss salátát otthon, tedd kis ételhordó dobozba és vidd magaddal. Ha azt gondolnád, hogy a saláta nem túl laktató, keverj hozzá kockára vágott sajtot, olajos magvakat, olajbogyót, és esetleg fogyassz mellé 1-2 szelet pirítóst.

Garantáltan egészségesebb, mintha a sokak által közkedvelt, gyorsan elkészíthető Ramen tésztalevest fogyasztanád. Kétségkívül igen ízletes ez a tésztaleves, de egyáltalán nem mindegy, hogy frissen elkészítve fogyasztod egy kifőzdében, vagy a zacskóba csomagolt száraz tésztát öntöd fel forró vízzel.

A feldolgozott élelmiszerek nem ritkán tartalmaznak olyan adalékanyagokat, amelyeket a kőolaj iparban is használnak. Kutatások alapján kiderült, hogy a rendszeresen feldolgozott élelmiszert fogyasztók esetében könnyen kialakulhat metabolikus szindróma, szív-, és érrendszeri betegségek, stroke vagy akár cukorbetegség is.

Minden bizonnyal nagyon finomnak tartod te is ezt a tésztalevest, de a szakértők szerint nagyon magas a glikémiás indexe, tele van telített zsírokkal, és magas a nátrium tartalma is.

Az alábbi videóban egy az emésztőrendszerbe levezetett kamera által azt is láthatod, hogy milyen nehéz a gyomor számára a Ramen tészta megemésztése, több, mint két órán keresztül erjed a gyomorban emésztés nélkül. Ezzel szemben a friss zöldségek és gyümölcsök emésztése fogyasztás után szinte azonnal beindul. A videó megnézése után biztosan te is el fogsz gondolkozni azon, hogy mit is válassz legközelebb munkahelyi ebédnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!