Ahogy Orbán oldaláról is nyomtalanul eltűnt a Karmelitát korábban felszentelő pap minden nyoma. Az internet azonban nem felejt.


Bese Gergő, a Fidesz egyik legismertebb hívének számító római katolikus plébános, tavaly szeptemberben még a Megafon Központ kormánypárti influenszerképzésén végzett – erről számolt be a lakmusz.hu.

miután a Heti Válasz beszámolt Bese melegpartikon való részvételéről és tartós férfikapcsolatairól.

A botrány kirobbanása után Orbán Viktor Facebook-oldaláról is eltüntették a Bese Gergőt ábrázoló fotókat, és törölték cikkeit a vasarnap.hu-ról is. A Megafon szintén gyorsan reagált:

– derült ki a lakmusz.hu egyik nyomozásából. A reverendában feszítő pap a Megafon egyik csoportképén is feltűnt, amit Kovács István, a Megafon alapítója készített, miután felkészítette a résztvevőket a közösségi média kezelésére.

A Megafon Központ 2020 szeptembere óta képez kormánypárti influenszereket, akik gyakran rejtve maradnak a nyilvánosság elől, ám tevékenységüket jól mutatja, hogy politikusok, sőt vallási vezetők is megfordulnak a központ holdudvarában. Pocsaji Miklós református lelkész például megerősítette, hogy ő is részt vett a Megafon képzésén, és elmondta, hogy „rengeteget tanult a tréningen, de a kapcsolat a Megafonnal azóta megszakadt”.

Pocsaji közéleti blogját a Facebook később törölte, de ekkor viszont hiába próbálta elérni a Megafont támogatásért, „a Megafont kívülről befelé elérni lehetetlen” – fogalmazott a református lelkész.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!