Új-Zéland szerdán hivatalba lépő új miniszterelnöke szerint sokat kell még dolgozni azért, hogy a női vezetők ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak.


Mint arról mi is beszámoltunk, lemondott posztjáról az új-zélandi miniszterelnök. Jacinda Ardern kimerültséggel indokolta a döntését: „Azért távozom, mert az ilyen kiváltságos szerep felelősséggel jár. Annak felelősségével, hogy tudd, mikor vagy te a megfelelő ember a vezetésre és azt is, hogy mikor nem. Tudom, mivel jár ez a munka. És tudom, hogy nincs már elég a tankban ahhoz, hogy jól tudjam csinálni. Ez ennyire egyszerű” – mondta a 42 éves Ardern.

Új-Zéland következő miniszterelnöke Chris Hipkins lesz, aki egyedüliként, a kormányzó Munkáspárt jelöltként indult a posztért - írja a The Guardian alapján a 444.hu.

Az új miniszterelnököt szerdán iktatják be. Nehéz helyzetben kapja meg új feladatát, hiszen az országot is sújtja az infláció és a megélhetési költségek növekedése miatt a pártja támogatottsága is visszaesett.

Hipkins úgy vélte, hogy a leköszönt Ardern inspirációt jelent minden nő és kislány számára. Ugyanakkor sokat kell még dolgozni azért, hogy a női vezetők ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak.

Arra is emlékeztetett, hogy egy társadalmi kisebbség visszataszító módon kezelte Ardernt. Szerinte a férfiak felelőssége is, hogy kiálljanak az ilyen jelenségek ellen.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!