Az új gép jelentős fejlesztés, még a legfejlettebb légvédelemnek is komoly gondot okozhat.


Bemutatta az Air Force a legújabb nukleáris lopakodó bombázóját, a B-21-et, amely fokozatosan felváltja a hidegháborúban először beszerzett repülőgépeket.

Az új B-21-esek harminc év után az első új bombázók az amerikai légierőnél. Fokozatosan cserélik majd le ezekre a korábbi, használt bombázókat – írja a BBC.

Egy ilyen gép 700 millió dollárba kerül, de részletes technikai információkat nem közöltek róla. Annyit elárultak, hogy olyan fegyverek beszerelésére is mód lesz majd, amiket még ki sem fejlesztettek.

A gyártó Northrop Grumman kaliforniai telephelyén a védelmi miniszter jelenlétében mutatták meg a bombázót. A miniszter elmondása szerint az új gép jelentős fejlesztés, még a világ legfejlettebb légvédelmének is meggyűlhet majd a baja, hogy kiszúrja a B-21-eseket az égen.

– mondta el a szóvivő.

A hivatalos repülés majd jövő évben lesz. Az is kiderült, hogy harminc év kellett ahhoz, hogy a tervekből kész repülő váljon. A flotta fejlesztéséhez pedig 203 milliárd dollárt költhettek el. Most hat gép készül, de a légierő legalább száz darabot szeretne.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!