A Vasas FC mellett Sinkovics Gábor sportújságíró is elköszönt az angyalföldi futballcsapat mellett jóban-rosszban kitartó, szombaton este elhunyt alkotmányjogásztól.


A Vasas FC Facebook-oldalán búcsúzott el egyik legnagyobb szurkolójától, a szombaton este elhunyt Karsai Dánieltől.

A hatszoros magyar bajnok, jelenleg a másodosztályban szereplő fociklub hivatalos weboldalán pedig – az ugyancsak közismert Vasas-drukker – Sinkovics Gábor sportújságíró személyes hangvételű nekrológban köszönt el az élete utolsó éveiben az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogásztól.

„A halálhoz való jogodért harcoltál. Valamiféle hőssé avattak, példaképpé, pedig te csak egyet szerettél volna: eldönteni, hogy így van-e értelme ennek az életfolyamnak. Nekem megadatott, hogy beszélgethettem veled. Már nehezen formáltad a szavakat, olyan volt, mintha legalább öt túrógombóc lenne a torkodban. De amikor azt mondtad, szinte kipréselve magadból, hogy: »Hajrá, Vasas!« – azt pontosan értettem. Hülyén hangzik, s te most biztos kinevetnél, de én miattad lettem újra büszke, igazán büszke arra, hogy Vasas-drukker vagyok. Hogy ez a sokat és immár folyamatosan szenvedő csapat az enyém is” – írta Sinkovics.

„Te akkor is ott voltál a lelátón, amikor a halállal, vagy inkább a halálért küzdöttél. Csodáltalak. Mert az a valami már lekötözte a kezeidet, már kilopta az erőt a lábaidból, már a mellkasodra ült, már blokkolta a mondatokat, a szavakat, de ott belül nem tudott megváltoztatni. Ott Karsai Dániel maradtál, egykori harcművész, sportos, jóképű, a gyönyörű nők illatától s látványától bódult, egészségesen hedonista fiatalember. Sikeres alkotmányjogász, akit ott kint, a nagyvilágban, a hanyatló nyugaton is elismertek” – írta Sinkovics.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!