Nagy botrányt váltott ki 2019 nyarán egy fiatal lány, aki a texasi Lufkin város egyik élelmiszer-áruházában elég gusztustalan dolgot művelt: belenyalt egy dobozos jégkrémbe, majd visszarakta a polcra, mintha mi se történt volna. Erről videó is készült, ami kikerült a Twitterre, így az egész világ undorodhatott attól, mit tett.

De nem ő volt az egyetlen, aki ezt csinálta. Amerikában egyfajta kihívás lett a dobozos jégrémek kóstolása a boltban, de több fiatal elég rosszul járt vele, mert rendőrségi eljárás indult ellenük.

Egy 24 éves férfit is elkaptak az egyenruhások, aki augusztusban szintén Texasban, egy port arthur-i Walmartban nyalt be egy dobozos jégkrémbe, videót is készített róla, amit aztán posztolt a netre.

A "jégkrémnyalóként" elhíresült fiú beismerte tettét, ám a biztonsági kamerafelvételek igazolták, hogy miután megkóstolta a jégkrémet, később ismét kivette a hűtőpultból és meg is vette azt, így nem kerülhetett máshoz.

hirdetés

Ennek ellenére megkapta a büntetését: 30 napos letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezen kívül 100 óra közmunkát és egy 1000 dolláros pénzbírságot (300 ezer forint) is kapott, valamint további 1565 dollárt (460 ezer forint) kell kártérítésként fizetnie az érintett jégkrémgyártó cégnek. A Blue Bell Creameries-nek ugyanis az eset után ki kellett cserélnie a boltban az összes termékét, ami 1565 dolláros kárt okozott nekik.

Forrás: BBC


hirdetés