A Mindenki Magyarországa Néppárt alapító közgyűlését szeptemberben fogják megtartani. Önállóan indulnak az önkormányzati voksolással egy napon tartandó európai parlamenti választáson.


Bejegyezte a bíróság a Mindenki Magyarországa Néppártot - tudatta portálunkkal Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

- tette hozzá.

Márki-Zay pártját a Csongrád-Csanád Vármegyei Bíróság korábban már bejegyzésre alkalmasnak találta, ám akkor még a Legfőbb Ügyészség kifogásokkal élt, így a párt bejegyzése a másodfokú döntésig nem történhetett meg. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke akkor arról beszélt, hogy szerinte mindez elfogadhatatlan egy demokratikus jogállamban.

Márki-Zay Péter februárban a hódmezővásárhelyi városházán megtartott évértékelő beszédében ismertette a Mindenki Magyarországa Néppárthoz csatlakozás lehetőségét. A politikus korábban már azt is bejelentette, hogy 2024-ben ismét elindul Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, pártja pedig önállóan indul az önkormányzati voksolással egy napon tartandó európai parlamenti választáson.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!