Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást.

Rohac azt mondta,

a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis, ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen. A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel "álcázta" a hangtompítós pisztolyt.

Amikor arról érdeklődtek nála, miért pont most és ebben az ügyben szólalt meg a lelkiismerete, miért vallotta be a gyilkosságot, azt állította, megváltozott, majd a következőket mondta:

"Sok rosszat csináltam az emberekkel. Itt van most valaki, aki 15 évet kapott azért, amit én tettem. Ebben csak ennyi van. Sok dolgon nem tudok változtatni, de ezen még igen"

– válaszolta az egyik ügyvéd által feltett kérdésre.

Rohac egyébként már tavaly augusztusban magára vállalta a gyilkosságot, de nem hittek neki. Akkor a férfi azt mondta, nem akarta, hogy bárki ártatlanul üljön le évtizedes börtönbüntetést olyan bűncselekmény miatt, amit ő követett el.

Prisztás József milliárdost fényes nappal ölték meg 1996. november 1-én, mikor autójába akart beszállni Óbudán. Hiába vallotta annak idején az unokatestvére, hogy az akkori gyanúsított István az elkövetés idején náluk volt, a bíróság nem hitt nekik. A gyilkosság ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 év szabadságvesztéssel sújtotta felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik vádlottat.