A váci megyéspüspök nyugdíjba készül, és sokat gondolkozott azon, a kövőben mihez is kezd majd. Beer Miklós most egy videóban elárulja, mire jutott. Azt mondja, az elmúlt évek tapasztalatai alapján arra jutott, hogy

egy püspöknek is ki kell lépnie a templom falai közül.

Felidézi, hogy ez elmúlt négy évben mekkora élmény volt számára, hogy beszélgetéseiből barátjával (Réti Józseffel - a szerk.) négy interjúkötet is született olyan kérdésekről, amelyek nemcsak őt, hanem másokat is érdekeltek.

Püspök a birkaönzésről, papagájkeresztényekről

A nyakunkba akasztott keresztnél fontosabb a becsület, az, hogy az életünk, a beszédünk legyen az Úristennek tetsző.

Beer Miklós: Isten nem egy forgalomirányító

"Hiteles vallás nem engedheti meg az erőszakot, a gyilkolást."

Ezt folytatná a jövőben is, kicsit másként. Társakat keres az együttgondolkodáshoz, azoknak a feladatoknak a megoldásához, mintaprogramok elindításához, amelyek segíthetik az elesetteket.

Azt vallja, hogy a keresztény embereknek - Ferenc pápa útmutatásai alapján - az a dolguk, hogy megkeressék azokat a lehetőségeket, ahol, hitükről bizonyságot téve, hasznukat vehetik.

A magyar püspök Ferenc pápa mellé állt Orbánnal szemben

Dogmadöntögető interjúkötet a valódi kereszténységről. Beer Miklós váci megyés püspök családról, gazdagságról, menekültekről, megosztottságról.

A püspök visszavág: vasárnapi boltzár, pedofilok, cölibátus, korrupció

Jön a második interjúkötet Beer Miklóssal.

Öreg püspökként most az interneten szeretné megkeresni a hozzá hasonló gondolkodású társait, munkatársait, akikkel együtt talán valami jót tud tenni.

Hát, Isten hozott mindenkit ezen a médiafelületen.

Beer Miklós: egy pártot sem érdekel, mi lesz a halál után

A püspök új könyvében a tőle megszokott nyíltsággal beszél a tízparancsolatról, az egyház, illetve a katolikusok hibáiról is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!