A nyugalmazott váci püspök szerint a Bese-ügy a katolikus egyház közös felelőssége.


Az egyház nevében bocsánatot kért Beer Miklós mindazoktól, akik megbotránkoztak az elmúlt időszak történésein. A nyugalmazott váci püspök szerint a Bese-ügy a katolikus egyház közös felelőssége.

A Magyar Hang hétfőn arról írt, hogy Bese Gergő nem pusztán egy melegszexbotrányba keveredett plébános és a NER kirakatpapja, aki a Fideszt is szolgálta médiaszerepléseivel az egyház hallgatólagos támogatásával, de

A lap ennek kapcsán keresett meg több egyházi vezetőt, de végül érdemben csak Beer Miklós válaszolt. A nyugalmazott püspök szerint a paphiány oda vezetett, hogy az egyház nem ügyel eléggé arra, hogy ki alkalmas, miközben a papok eltartási szerződések révén történő magánvagyon-gyarapodása ellen könnyen felléphetnének az egyházi vezetők. MInt mondta, sokat segítene, ha szabályként bevezetnék, hogy eltartási szerződést csakis püspöki beleegyezéssel köthet egy pap, hiszen „az egyház hiteléről van szó”.

Hitelesség kapcsán Beer Miklós úgy fogalmazott: nem könnyű, de meg kell szólalni.

- mondta Beer Miklós.

A lap az ügyben megkereste Bábel Balázs kalocsai érseket is, aki a titkárságán keresztül azt üzente: a papság a szerzetesekkel ellentétben nem tesz szegénységi fogadalmat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!