Bedrogoztak és veréssel kényszerítettek prostitúcióra sanyarú sorsú fiatal lányokat Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 30 éves férfi és egy 25 éves nővel szemben.


A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított éveken át prostitúcióra vett rá nehéz anyagi helyzetben lévő fiatal lányokat belvárosi bérelt lakásokban, akiknek szolgáltatásait internetes oldalon hirdették, és lakást biztosítottak a tevékenységre.

A BRFK tájékoztatása szerint a férfi a prostitúciós szolgáltatásokból befolyt összeg felét ígérte a lányoknak, később azonban már a befolyt pénzt teljes egészében elvette tőlük.

Az ügyfelek hívásait M. Violetta fogadta, amikor erre nem ért rá, akkor J. Géza erőszakkal vette rá a lányokat arra, hogy kezeljék a telefont. Ha pedig nem az általa elvárt módon beszéltek az "ügyfelekkel", akkor bántalmazta őket. A férfi kábítószer fogyasztásra is kényszerítette a lányokat, és megtiltotta nekik, hogy elhagyják a lakást.

A bűnügyi felügyeletben lévő férfit vidéken fogták el a XXII. kerületi rendőrök, és társával együtt még aznap kihallgatták. A feltételezett elkövetők nem tettek vallomást. A nyomozók az ügy iratait a kihallgatásokat követően megküldték az illetékes ügyészségnek.​


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!