Ungváry Krisztián történész többek között azt írta: Gyimes Károly tanította be a hüvelyi motozást a kiskőrösi gettóban.


Bayer Zsolt is reagált Ungváry Krisztián nemrég megjelent videójára, amelyben feltárta a fideszes publicista anyai nagyapjának múltját. Bayer a Magyar Nemzetben megjelent cikkében azt írta, iszonyodik attól a nagy, erős, csöndes embertől, aki a nagyapja volt.

Ungváry levéltári dokumentumokkal igazolva állította, hogy

„Olvasom. Harmadszor is. És iszonyodom” - kezdte írását Bayer. Szerinte a nagyapja semmilyen módon nem határozta meg őt, gyerek volt, mikor meghalt és legfeljebb húsz alkalommal találkozott vele.

„Ez egy kisgyerek életében semmi. Szóval nagyapámnak nem volt lehetősége, hogy „meghatározzon” engem. Ezért meglehetősen üres és politikailag motivált pszichologizálásnak tartom Ungváry Krisztián azon igyekezetét, amellyel megpróbálja levezetni a nyilas–kommunista nagyapa – ugyanolyan unoka logikai sort.”

Bayer azt is hozzátette: úgy érzi, most a fejére olvasták a nagyapja bűneit.

ez már 2016-ban is tévesen jelent meg, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, ahogy más sem” - fejtette ki a publicista. Bayer azt is hozzátette, hogy egy rokonától kapott négy iratot. Ezek között volt két levél, amelyek „igazolták” Gyimes Károlyt, illetve két jelentés, amelyet a nagyapja írt immár a kommunista titkosszolgálatnak. Ez utóbbiak szerinte „piszlicsáré” ügyek voltak.

A publicista azt írta, hogy köszönettel tartozik Ungváry Krisztiánnak, „amiért szembe kell néznem nagyapám múltjával, a nagyapáméval, akinek nem volt módja és ideje meghatározni engem, semmilyen módon és semmilyen mértékben”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!