Pert nyert Hadházy Ákos Bayer Zsolttal szemben személyiségi jog megsértése miatt. A pert a képviselő Bayer Zsolt két írása miatt indította; első fokon 2018 márciusában megnyerte, a másodfokú döntés helybenhagyta az első fokú ítéletet, így az jogerős lett.


Mint azt az Index megírta, a perköltség is Bayer Zsoltot terheli, és

15 napja van, hogy fizessen 300 ezer forintot Hadházy Ákosnak. Ezen kívül levélben kell bocsánatot kérnie, ezt a levelet pedig 30 napon át kell elérhetővé tennie a blogján, ahol a kifogásolt írás korábban megjelent.

Az ügy akkor kezdődött, amikor Hadházy Ákos azt állította, hogy a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról. 2017. október 31-én Bayer Zsolt azt írt, ha Simicska Lajos bedobta a g.c.zést, akkor "át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy g.c., Szél Detti nyeli". November 26-án pedig azt írta, hogy "Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember".

A bíróság jogerős ítéletében a második bejegyzésnél nem állapította meg az emberi méltóság megsértését, az októberi g.c.zős posztnál igen.

"Az októberi, 'g.c.-nyeli' poszttal kapcsolatban már megállapította a bíróság, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát. Itt

 

ugyanis a bíróság szerint Hadházy nem adott okot tevékenységével arra, hogy ilyen kifejezést használjon személyével kapcsolatban, a képviselőtársával való ilyen módon történő párhuzamba állítás pedig különösen megalázó kontextus.A bíróság szerint hiába megy transzparenseken, tüntetéseken ez, nem hozható párhuzamba azzal, hogy a bejegyzés kifejezetten Hadházy megsértésére irányult" - írja az Index.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!