A 17 éves Willard Miller életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság a kegyetlen gyilkosságért. Volt egy tettestársa is, az ő esetében augusztusban hirdetnek ítéletet.


Két középiskolai diák egy baseballütővel agyonverte spanyoltanárnőjét, mert rossz jegyeket adott nekik. Az első számú gyanúsítottat, a most 17 éves Willard Millert életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság csütörtökön, legkorábban 35 év után szabadulhat feltételesen.

Az ítélet szerint a 66 éves középiskolai spanyoltanárnő, Nohema Graber 2021 novemberében egy parkba ment sétálni, itt szólította meg két 16 éves diákja, Willard Miller és Jeremy Goodale. Szemtanúk szerint közösen távoztak a parkból egy furgonnal.

A most 17 éves Miller áprilisban bűnösnek vallotta magát a gyilkosságban. Beismerte, hogy a most 18 éves Goodale-lel megtámadták és megölték Nohema Grabert. Tettük indítéka az volt, hogy a spanyoltanárnő rossz jegyeket adott nekik, ez pedig frusztrálta a két diákot. Miller és Goodale egyaránt 16 éves volt a gyilkosság idején, de mindkettőjüket felnőttként vádolták meg.

Az ítélethirdetés előtt Miller bocsánatot kért a spanyoltanárnő családjától. Graber fia, Christian azt mondta, megbocsát anyja gyilkosainak, és sajnálja, hogy „harag van a szívükben”.

„Anyám egy angyal volt, az egyik legkedvesebb lélek. Sok diákjának segített az évek során. Nagyon szerették a közösségben és az egész világon” – tette hozzá Christian.

Goodale ítéletének kihirdetése augusztusban várható.

Forrás: LADbible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!