Nem tartom szerencsésnek és nem tudom támogatni, hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza


- többek között ezzel magyarázza Baranyi Krisztina, miért nem szeretné, ha a Demokratikus Koalíció korábbi szóvivő bekerülne a most alakuló ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába. Gréczyt a DK és az MSZP jelölte.

Gréczy Zsolt tavaly decemberben lemondott parlamenti mandátumáról, miután előbb intim, majd pornográf fotók jelentek meg róla. Lemondását azzal indokolta, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné a pártját terhelni. Azóta számos sajtópert nyert a jobboldali média képviselőivel szemben, melyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott.

Baranyi azt írja, nem szeretné elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tiszte megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát:

Amennyiben a DK úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, újra van helye a párt politikusai között, akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén, érdekkörein belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától.

Baranyi bejegyzésében arról is ír, hogy "Ferencváros folyamatosan a Fidesz és a szélsőjobboldali média célkeresztjében van, az itteni elsöprő önkormányzati győzelem miatt állandó támadásoknak van kitéve".

A kerület nem tud több politikai terhet cipelni

- teszi hozzá Baranyi, majd arról ír, hogy a DK-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályájával sem lenne könnyen összeegyeztethető. Ezért arra kéri a pártokat, hogy gondolják át a jelölésüket.

kiemelt kép: MTI/Mónus Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!