Szanyi Tibor szerint lényegében öngyilkosságot követett el a hegymászó. Egy jobbikos politikus pedig arról írt, hogy a becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte.


Több politikus is úgy érezte, hogy sokakkal együtt nekik is meg kell osztaniuk a közvéleménnyel a véleményüket Suhajda Szilárd tragédiájáról.

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke Facebook-oldalán reagált a békéscsabai hegymászó tragédiájára. A jobbikos politikus ugyan sajnálja, ami történt, de nem ért egyet azokkal, akik „felmagasztalják akár Suhajdát, akár a hegymászókat”.

„Attól az érveléstől meg végképp kiver a víz, amikor valaki azzal jön, hogy "ha nem lettek volna a Suhajdához hasonló, bátor emberek, még mindig a technikai középkorban élne az emberiség". Nos, maradjunk annyiban, hogy nagy felfedezőkre mindig szüksége volt az emberiségnek és mindig szüksége is lesz, azonban Suhajda Szilárd nem volt felfedező” - írta a posztban, amiben balul sikerült cirkuszi mutatványnak nevezi Suhajda expedícióját.

– kritizálta az elhunyt hegymászót a politikus.

A mostanában kissé eltűnt Szanyi Tibor a Városi Kurír oldalán közölt egy írást, amiben szintén erős kritikával illette Suhajda Szilárdot. A volt szocialista politikus szerint a biztos halálba indult a hegymászó, mivel minden tényezővel pontosan tisztában volt.

– írta.

Szanyi szerint azt is figyelembe kell venni, hogy a szponzori elvárások, illetve az ezeknek való megfelelési kényszer komoly tényező lehetett, amikor ezeket a döntéseket meghozta Suhajda.

A politikus szerint milliárdnyi ember teszi naponta kockára az életét, véleménye szerint pedig ők az igazi hősök, akik valóban mindent megtesznek az életért.

– írta Szanyi.

(via Városi Kurír, 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!