Lemond a püspökségről és bocsánatot kér a bicskei áldozatoktól? – ezt akarat tőle megkérdezni az RTL Híradó. A református püspök azonban ezúttal sem felelt a sokakat foglalkoztató két kérdésre.


Az Északpesti Református Egyházmegye lelkészi értekezletet tartott a csobánkai Református Imaházban. Az eseményen Balog Zoltán püspök igét hirdetett, újságírói kérdésekre azonban nem válaszolt: a főbejárat helyett a sötét, sáros erdei úton közelítette meg a helyszínt, majd abban az irányban is távozott. Az RTL Híradó arra volt kíváncsi, hogy Balog lemond-e a püspökségről és bocsánatot kér-e a bicskei áldozatoktól. Időközben kiderült:

Ahogy korábban írtunk róla, Balog Zoltán dunamelléki református püspökként, „a személyét és egyházat érintő közéleti botrány kapcsán” azt mondta, minden egyházkerületi lelkész számára igyekszik fórumot teremteni arra, hogy megbeszéljék a közelmúlt történéseit. Elmegy minden egyházmegye lelkészi karához, és a hétvégén találkozik minden gyülekezet főgondnokával is.

Február közepén szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában, ami után Balog Zoltán bejelentette: 86 százalékos támogatottságot kapott a szavazáson, ezért nem távozik posztjáról. Pár nappal később Balog mégis lemondott a Magyar Református Egyház zsinati elnöki pozíciójáról a kegyelmi botrány kirobbanása kapcsán. A parokia.hu szerint Balog a lelkészi elnöki tisztségről való lemondásával „azt az egységet szerette volna megvédeni, mely az elmúlt években kialakult mind a magyarországi, mind pedig a Kárpát-medencei református egyházkerületek között”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!