„Abszurd, hazug, képmutató eljárás. A nyilvánosság kizárásával. Nagyon emlékeztet a kegyelmi eljárásra” - írja Donáth Anna.


Balog Zoltán református püspök a keddi zsinati tanácskozás után videónyilatkozatot tett közzé. Ebben többek között azt mondta, hogy "tévedtem és hibáztam. Akitől ezért bocsánatot kell kérnem, attól bocsánatot kértem és kérek. Döntést nem hoztam, a pedofília bűnének egyértelmű elutasítása számomra soha nem képezte vita tárgyát és nem is fogja". Majd közölte, hogy egy titkos szavazás után a többség bizalmat adott neki, ezért nem mond le.

A református püspök myilatkozatára sorra reagálnak a pártok is.

Donáth Anna, a Momentum elnöke:

"De ha Balog Zoltán semennyire sem érintett K. Endre kegyelmi ügyében, akkor miért szavaztak róla? Ha pedig érintett, akkor miért szavaztak róla, és miért nem mondatták le?

Abszurd, hazug, képmutató eljárás. A nyilvánosság kizárásával. Nagyon emlékeztet a kegyelmi eljárásra.

Balog Zoltán lelkészként kért kegyelmet egy pedofilsegítőnek. Balog Zoltán lelkészként járt közben a bicskei pedofil intézetigazgató állami kitüntetésében. Ezt sosem felejtjük."

A Jobbik sajtóközleményt adott ki:

"Balog Zoltán mától a gyávaság és a gyarlóság mintaképe lesz. Ő is két nő szoknyája mögé bújt! Pedig a felelősség legnagyobb részben nem Novákot és nem is Vargát, sokkal inkább a gyáva Balogot, és bujkáló Orbánt terheli!"

Azt is felvetették, hogy az ügy kirobbanása óta eltűnt Orbán Viktor miniszterelnök: „A közösségi oldalán szokatlan módon napok óta nem jelentkezett és semmilyen más platformon nem nyilvánult meg” – írják. Szerintük nem véletlenül tűnt el, hiszen „mindenki számára világos, hogy a Fidesz rendszerében minden döntés az ő asztalán születik meg, a végső politikai felelősség az övé!”

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke egy képet osztott meg:

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője szintén egy rövid posztot tett ki:

Forrás: Index

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!