Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost.

Debreceni Ítélőtábla közleményéből kiderül, hogy a férfi bántalmazta az asszonyt, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy Balla Irma kizárólag az ő bántalmazásának következtében hunyt el. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenséggel elkövetési mód. Az ítélőtábla nem látta indokoltnak a büntetés enyhítését és súlyosbítását sem.

A férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2019 januárjában különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt D. Lajost 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, életfogytig tartó fegyházbüntetés érdekében fellebbezett azzal, hogy a vádlottat leghamarabb 30 év elteltével lehessen feltételes szabadságra bocsátani. A férfi és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés