Akkora turbulenciába került a Szingapúrból Londonba tartó gép, hogy több száz métert zuhant, az anyukának arra sem volt ideje, hogy magához szorítsa a gyerekét.


Szentül hitte a kétgyermekes anyuka, hogy most meg fog halni, amikor a Szingapúrból a londoni Heathrow-ra tartó járata zuhanni kezdett pénteken.

A 31 éves Jade Crosland - aki párjával és két kisgyermekükkel a British Airways járatán utazott - azt állítja, hogy a repülőgép pénteken hajnali 3 óra körül "szabadesésbe" került.

Az Ausztráliában fodrászszalont vezető brit nő elmondta, hogy ő az egyéves Harperrel ült, aki egy mózeskosárban aludt, míg párja, a 32 éves Henry Trier a hároméves Hugo fiukkal ült néhány sorral mögöttük.

- mondta a Daily Mailnek.

"A biztonsági öv jelzése mindenféle bejelentés nélkül villant fel, amikor én már félig felébredtem, így gondoltam, jobb, ha kiveszem Harpert, mivel amikor a jelzést bekapcsolják, a csecsemőt magadhoz kell csatolni" - mondta.

Ahogy Jade felállt, hogy bekösse a lányát, a gép zuhanni kezdett, szerinte legalább háromszáz méternyit.

"Mindenki a levegőbe repült, mindenki sikoltozott, az egyik utaskísérőt egy büfékocsi fejbe találta. Az egész olyan gyorsan történt, hogy még kint voltak a kocsival".

Ahogy a turbulencia lecsillapodott, az aggódó anyuka sietett kiszedni kislányát a kiságyából, amelyből szerencsére nem repült ki.

Mielőtt biztonságosan be tudta volna szíjazni a lányát, a repülőgép zuhanni kezdett.

- mondta.

"Szorítottam Harpert, és arra gondoltam, hogy kész, ennyi volt. Nem látom már a családom, akik mögöttem ültek."

Szerencsére túlélték az esetet, a British Airways pedig kénytelen volt visszafordulni Szingapúrba, ahol a gépet átvizsgálták.

A British Airways szóvivője elmondta: "A biztonság mindig az elsődleges feladatunk, és gondoskodunk a személyzetünkről, miután az egyik járatunkon ritka, súlyos turbulenciát okozó epizódot tapasztaltunk. A fedélzeten lévő, magasan képzett csapatunk megnyugtatta az ügyfeleket, és a repülőgép elővigyázatosságból visszatért Szingapúrba. Elnézést kértünk az ügyfelektől a járatuk késése miatt, és szállodai elhelyezést, valamint tájékoztatást nyújtottunk nekik a fogyasztói jogaikról."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!