Kiderült, hogy pont egy tesztet végeztek a játék élő weboldalán. Ezek a tesztszámok nem a 2023. január 7-i Powerball-sorsoláson kisorsolt számok voltak. Hanem pontosan azok, amiket az amerikai férfi megjátszott.


Egy amerikai férfi, John Cheeks teljesen ledöbbent, amikor meglátta, hogy megnyerte a főnyereményt a Powerball lottón.

A szerencsejátékot kínáló cég honlapján megjelentek a számai mint nyerőszámok, és a férfi büszkén indult el átvenni a nyereményét, abban a hitben, hogy 340 millió dollár tulajdonosa (átváltva ez nagyjából 122,7 milliárd forint).

Kiderült, hogy a cég egy olyan feladat tesztelését végezte, amely a Powerball weboldal időzónáinak koordinált világidőről keleti időre történő megváltoztatását jelentette. Ennek részeként véletlenül néhány tesztszámot a játék élő weboldalán tettek közzé, nem pedig a fejlesztői környezetben, és ezek a tesztszámok nem a 2023. január 7-i Powerball-sorsoláson kisorsolt számok voltak. Hanem pontosan azok, amiket Cheeks megjátszott.

A férfi ügyvédje, Richard Evans azzal érvelt a per során, hogy van már precedens ilyen helyzetre: tavaly novemberben az iowai lottótársaság rossz nyerőszámokat tett közzé, majd azt mondta, hogy azok, akiket ezeket a számokat játszották meg, megtarthatják nyereményeiket. Igaz, akkor 4 dollár és 200 dollár közötti nyereményekről volt szó, nem egy 340 milliós tételről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a per vége, de kicsi a valószínűsége, hogy a férfi megkapja a teljes nyereményét.

(via 444.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!