A szélsőjobboldali Mi Hazánk elérte a tárcánál a Word Press Photo-kiállításon résztvevők korlátozását, a főigazgató azonban nem hajtotta végre a tiltást, mert a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt.


Csák János kulturális miniszter azt közölte a főigazgatóval, hogy azonnali hatállyal megszünteti munkaviszonyát.

"Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát" – áll a tárca közleményében.

- írta meg az Infostart.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – zárul a közlemény.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nemrég egy Facebook-posztban köszönetet mondott Dúró Dórának, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének, aki szerint LMBTQ-propaganda folyik a Word Press Photo-kiállításon, és el is érte, hogy csak 18 éven felüliek nézhessék meg azt.

Mint arról korábban mi is írtunk, a Mi Hazánk kezdeményezésére a 18 éven aluliak szombattól elvileg nem látogathatták meg a Nemzeti Múzeum 2023-as Nemzetközi Sajtófotó Kiállítását, mivel annak LMBTQ+-tartalma sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt.

Nemrég azonban kiderült, hogy az L. Simon László vezette múzeum nem tudja végrehajtani Csák János kulturális és innovációs miniszter felszólítását, a tiltó táblák ellenére ugyanis a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt.

Dúró aztán egyenesen Orbán Viktornál reklamált L. Simon miatt egy posztban:

- szúrt oda L. Simonnak Dúró.

A Mi Hazánk politikusa emellett azt is bejelentette, hogy ha eddig nem volt arra törvény, hogy a múzeumok személyiket kérjenek el, akkor most ő majd benyújt egyet a parlamentben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!