Ugyanazon az osztályon hunyt el a frontvonalban dolgozó nővér, ahol korábban ő is betegeket látott el - írja a Metro.

A 63 éves Elaine McRae tavasz óta folyamatosan dolgozott az amerikai Gulfport Memorial Hospital nevű kórházban Missisippiben. A négy gyermekét egyedül felnevelő édesanya

egyik fiának sírva fakadt ki még tavasszal, milyen borzasztó látni, ahogy az emberek a szeretteik nélkül hunynak el.

A fertőtlenítésre és a megfelelő védelemre mindig kínosan ügyelt, még otthon is, nem akarta megkockáztatni, hogy hazavigye a betegséget. Augusztusban azonban hirtelen elment az étvágya, és bebizonyosodott: elkapta a kórt. Ekkor szinte azonnal kórházba vonult, nem akarta ugyanis, hogy a gyerekei megfertőződjenek, és azt is megtiltotta nekik, hogy látogassák. Állapota azonban hamar leromlott, hamarosan lélegeztetőgépre tették a kórház intenzív osztályán, ahol előtte dolgozott. Munkatársai segítségével videocseten keresztül tudta tartani a kapcsolatot a családjával.

A betegségből sikerült kigyógyulnia, negatív tesztet produkált szeptemberben, ám a fertőzés olyan súlyosan károsította a tüdejét, hogy csak a transzplantáció menthette meg az életét.

hirdetés

Fel is vették a listára, ám sajnos nem élte meg azt, hogy új tüdőt kapjon: november 5-én elhunyt.

Mivel akkor már nem fertőzött, családja mellette lehetett a végsőkig, sőt, még azt is megélte, hogy lánya, akinek édesanyja a példaképe, letette a nővérvizsgát. Családja szerint egy nagyon erős immunrendszerű nő volt, sosem betegeskedett, és a biztonsági előírásokat is szigorúan betartotta. A tragédiával szeretnék felhívni mindenki figyelmét arra, hogy vegyék komolyan a vírust.



hirdetés