A szülés utáni depresszióval küzdő anya azt gondolta, hogy a fia nem fejlődik megfelelően, ő pedig nem jó anya, ezért döntött úgy, hogy megöli a babát, majd magával is végez.


Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség egy komlói nő ellen, aki vízbe fojtotta alig két hónapos gyermekét.

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát. Férjével együtt közös otthonukban nevelték a babát, akinek ellátásában a nő közelben lakó szülei is rendszeresen segítettek. A gyermekorvos és a védőnő is úgy látta, hogy a kicsi rendben fejlődik.

Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni depresszió tüneteit észlelte nála, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt az anya elfogadta, szedte is a gyógyszert.

A babát 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A nő tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni és ezért őt teszik felelőssé. Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a kicsivel, és

Délután fél hat körül érkeztek a házba a nő szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé meredő anyára és a már halott gyermekre. A nagyszülők értesítették a mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült. A kisfiú egyébként életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt.

Csordás Hajnalka, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta,

A főügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a nő ellen. Ha bűnösnek találják, 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!