Kaliforniában éppen megint óriási tüzek tombolnak. Gavin Newsom kormányzó október 27-én, vasárnap rendkívüli állapotot hirdetett az állam egész területére. Egyszerre 16 helyen pusztít tűzvész, az észak-kaliforniai San Francisco és a déli Los Angeles környékén a legrosszabb a helyzet. A lángokat a tűzoltóknak eddig nem sikerült megfékezniük, sőt, a szárazság és az erős széllökések miatt inkább továbbterjednek.


Nem csoda hát, hogy a világűrből is jól látszik a pusztítás: Andrew Morgan, a NASA kutatója éppen a Nemzetközi Űrállomáson van, és onnan készített képeket a szörnyű természeti csapásról. A Kincade nevet viselő tűzvész a legdurvább az államban, Morgannek erről sikerült képet lőnie.

From @Space_Station I was able to catch these pictures of the California wildfires burning north of the Bay Area. Thinking of the people who have lost their homes and the brave first responders on the front lines protecting them. pic.twitter.com/islV3DP5yM

- Andrew Morgan (@AstroDrewMorgan) October 30, 2019

Az űrhajós Twitteren osztotta meg a fotókat, amelyeken látszik a tűzvész óriási területet beborító füstje. A Kincade jelenleg 310 négyzetkilométeres területen pusztít.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!