Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése miatt háborodott fel a szakértő, de írása jóval túlmutat ezen az eseten.


Hadházy Ákos ma tette közzé a Facebook-oldalán azt a posztot, amelyben változtatás nélkül köli egy honvédelmi szakértő írását. Az elkeseredett, illetve felháborodott írás a független képviselő szerint arról szól, hogy "Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése a propaganda hülyeségén túl az operett-honvédség sokkal több és mélyebb problémájára mutat rá."

„A Veres István bankár, katonai újonc avatása, tiszti kinevezése egy pillanatkép a rezsim »nagyzolásáról« és egyben »filléres kicsinyességéről« is, jól illik majd, a Fidesz-fülbevaló mellé a fogadásokon... Szegénységi bizonyítványa az Fidesz-állam honvédelmi kötelességeit semmibe vevő hazárdjátékainak. Az esemény a honvéd alezredesi rendfokozat megcsúfolásán túl – mivel annak eléréséhez katonai készségek, végzettségek, több éves szakmai tapasztalatok kellenek, normális esetekben – mutatja, hogy protokolláris és anyagi megfontolások is közrejátszhattak a férj kinevezésén.

A Honvédség legfőbb vezetői közül nem egy ízig-vérig nepotista (és nem mellesleg korábbi KISZ-titkár.) Most a Köztársasági Elnök családja is bekerült a nagy uram-bátyám klubba…

A történetben a LEGKISEBB baj, hogy Veres »first-genteman« alezredesnek ezentúl nem kell útiköltséget fizetnie a honvédségi utasszállító repülőgépek igénybevétele során, sőt akár napidíjban is részesíthető a felesége utaztatásai alkalmával...

Az Egységes Alapkiképzési Program, amire hivatkozik a miniszter a beszédében egy »gagyi-humbug«, amit megpróbálnak kiképzésként eladni a civil, magyar társadalomnak. Meg sem közelíti egy NATO ország alapkiképzésének szakmai alapelveit. Az orosz agresszió következtében bevezetett kényszerű sorozásokhoz, katonák alapos kiképzés nélküli harcbavetéséhez lehet csak hasonlítani a Fidesz-Honvédség alapkiképzési gyakorlatát.

A háborús propagandák helyett az ukrán-orosz háború brutális valóságát kellene a jelenlegi kormányra borítani, hogy a zajló háború józanítsa már ki a magyar társadalmat… Megmutatni, hogy a kormány a biztonságunk is ellopta a demokrácia mellett, szép csöndben…

A miniszteri mondatokra (»Az igazi dolgok mindig egyszerűek. A katonák jól tudják ezt. Nincs mellébeszélés, nincs maszatolás, nincs egyrészt-másrészt. Mert a rend az parancs, a hűség törvény, a haza szerelem«), mivel megszólította, egy valódi tartalékos alezredes három évtized szolgálati viszonnyal így reagált:

A honvédelemre szánt éves költségvetések ellenére nem tudnak felmutatni, valódi több tízezres kiképzett fiatal személyi utánpótlást, és csak most, a háború nyílttá válásával kezdtek a toborzásba is.

Most kapkodnak, és rosszabb helyzetbe hozták hazánkat, és a Magyar Honvédséget, mint az 1999-ben a NATO-hoz való csatlakozás idején volt! Hiába vettek, vesznek modern fegyvereket, nincsenek rá kiképzett fiatal generációk, mert 13 év alatt nem tettek semmit a fiatalok tömeges felkészítéséért! A rendfokozat és a katonai kiképzés-felkészítés, nem származás, titulus, vagy rokoni kapcsolat függvénye! Az magyar egyenruha viselése, és Honvédség erői, illetve azok alkalmazásának felelőssége, közös össztársadalmi érdekünk!

Veres »first-gentleman« alezredes egy protokoll-katona lesz, akinek rendfokozata jelenleg egy újonc bevonuló öregfiú »Fidesz-munkásőrével« egyenértékű. Hasonló a helyzet borokhoz: vannak valódi alezredesek, és vannak alezredesnek látszó álkatonák, ahogyan a van valódi bor és tablettás-kannás is a piacon…”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!