A Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be az RTL Klub jogsértése miatt a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert a csatorna nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét - közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.


Dúró Dóra közölte: az RTL Klub a "cigánybűnözés" szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a "cigánybűnözés" kifejezést. A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát - tette hozzá.

Emlékeztetett: 2010-ben a köztévé, szintén a "cigánybűnözés" szót kifogásolta és ezért nem volt hajlandó leadni - akkor a Jobbik kampányfilmjét. Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztelevízió jogsértően járt el és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést. Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne - ismertette.

Kérdésre válaszolva közölte: az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!