Napokig nem szólalt meg a kutyapártos Aleva Mártának kenőpénzt kínáló exfideszes választókerületi elnök. Lévai István Zoltán most a Facebookon magyarázkodik.


Többnapos hallgatás után hosszú posztban magyarázkodik Lévai István Zoltán. Az exfideszes választókerületi elnök abba bukott bele, hogy még májusban ötmillió forintot kínált Aleva Mártának, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt emberének, hogy induljon jövőre a XVIII. kerületi polgármester-választáson az ellenzéki szavazatok megosztása érdekében. A beszélgetésről azonban felvétel készült, ami a héten nyilvánosságra került.

Lévai ezzel magyarázza a történteket:

„A tavasz folyamán tudomásomra jutott az a hír, hogy a XVIII. kerületi Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Továbbiakban MKKP) olyan megállapodásra törekszik az önkormányzati választások során, mely szerint az MKKP azzal segítené Szaniszló Sándor polgármesteri címének megtartását és az őt támogató jelölteket, hogy sem a polgármesteri pozícióért, sem pedig a képviselői helyekért nem indítanak jelölteket.Az MKKP köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől mint a DK-tól. Ezért is éreztem fontosnak, hogy kiderítsem a hír valóságtartalmát. Elsősorban e célból találkoztam Aleva Mártával, akit már korábbról ismertem mint az MKKP politikusát. Természetesen azt a lehetőséget sem zártam ki, hogy sikeres önkormányzati szereplésüket követően a XVIII. kerület érdekében program alapon együttműködjünk, ami számomra közös érdeknek tűnt.”

Az exfideszes választókerületi elnök a posztban kerüli a felkínált összeget, de vállalja a felelősséget:

„Ugyan jogsértést nem követtem el, de a történtek következményeinek ismeretében a hibámért a politikai felelősséget vállalom és nem kívánom a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni, ezért mind a 15. egyéni választókerületi elnökségi tisztségemről, mind Fidesz tagságomról lemondtam. Tekintettel arra, hogy 2019-ben ötödik alkalommal választottak meg közvetlenül Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor telep önkormányzati képviselőjévé, ezért az irántuk érzett felelősség miatt a továbbiakban mint egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő fogok dolgozni.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!